Wat doet nu eigenlijk een sportmasseur? Een sportmasseur werkt met u samen om u fysiek en mentaal in een zo goed mogelijke conditie te brengen.
In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is een (sport)masseur niet alleen op sporters gericht.
Ieder lichaam, waarbij belasting en belastbaarheid niet goed in balans zijn, raakt uit evenwicht en daardoor kunnen klachten ontstaan.
‘Oh,… en nu een goede massage!’, is een kreet die je nog al eens hoort wanneer men een flinke inspanning heeft geleverd. Wij gaan er meestal maar van uit dat alles wat wij willen ook moet kunnen. Dat ons lichaam het daar niet altijd mee eens is blijkt wel uit de vele blessures die jaarlijks ontstaan. Niet alleen tijdens het sporten, maar ook tijdens het werk en de dagelijkse bezigheden misbruiken wij ons lichaam geregeld.
Gelukkig voegen steeds meer mensen de daad bij het woord en lopen even binnen bij de (sport)masseur die – bij tijdig ingrijpen – langdurige klachten, blessures en spierpijn kan helpen voorkomen.
Nog te veel mensen wachten liever tot het echt niet meer gaat, om vervolgens – met een verwijzing door de huisarts – iemand te gaan bezoeken die het probleem het liefst zo snel mogelijk verhelpen moet. Vele soorten therapie zijn inmiddels ontwikkeld en gelukkig in vele gevallen doeltreffend!

De zorg richt zich tegenwoordig meer en meer op preventie want nog altijd geldt: ‘Voorkómen is beter dan genezen’.
Een sportmasseur probeert daarom, samen met u, vroegtijdig in te grijpen en te voorkomen dat u aan de zijlijn komt te staan.

Sportmassage Delden
Sportverzorger in de praktijk
Het NGS

(Sport)Massage waarom

Overbelasting
Blessurepreventie
Spierfunctie
Medical Taping Concept

Tarieven
Contact
Links