Sportmassage Delden biedt u tevens aan de cursus
Functioneel bewegen

In deze cursus leer je in zeven avonden alles over de beweging van het paard. De leerstof bevat veel Anatomie. Het skelet, de spieren met alle functies, waar zitten ze vast en hoe werken ze. En zeker zo belangrijk, wat belemmert ze, want iedere spier die niet mee werkt, werkt tegen! De leerstof wordt zowel in de Latijnse als in de Nederlandse benaming geleerd, zodat je ook de medische terminologie kent. Voorwaarde om deel te nemen: Interesse en Inzet!
We gaan het zeker ook hebben over de invloed van de ruiter, maar er wordt geen les gegeven. Het hoofddoel is dat je gaat begrijpen hoe het paard zich voortbeweegt. Of je nu dressuur rijdt, springt of ment, je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van je paard en dus mag er van je verwacht worden dat je begrijpt hoe je paard zich voortbeweegt. Daarbij leer je ook effectieve massage-handgrepen om spierproblemen te voorkomen en op te lossen. Theorie en praktijk wisselen elkaar af. Aan het eind van de cursus kijk je echt op een andere manier naar je paard!
Voor wie is de cursus bedoeld?
Ruiters – grooms – verzorgers – stalhouders – (maneges optie tot voorlichtingsavond)Wie geeft de cursus?
De cursus wordt gegeven door Els Droogers. Inmiddels 35 jaar ervaring in drie disciplines van de paardensport, 15 jaar jureren en lesgeven en sinds 9 jaar ervaring met een eigen praktijk als humaan sportmasseur met ervaring op eredivisie niveau en gediplomeerd sporttherapeut voor paarden. Opgeleid volgens de Jack Maegher methode.


Wat kost de cursus?
De cursus kost 325 euro inclusief lesmateriaal en wordt in september en maart gegeven op maandagavond of op zaterdag, in kleine groepjes van 4-6 personen.


Waar wordt de cursus gegeven?

In de sfeervolle kaasboerderij aan de Noordmolen 3 in Delden.
(Kan bij voldoende deelname ook op eigen locatie.)

Je kunt je aanmelden via info@sportmassagedelden.nl of via 0613454896.
Het minimum aantal deelnemers per cursus is vier.
De eerstkomende cursus start in maart 2014.

Sportmassage Delden
Even voostellen
Wie was Jack Meagher

Spieren en zenuwprikkels
Spierfunctie en spierproblemen
De behandeling

Tarieven
Cursusaanbod


Contact
Reacties van klanten
Links