Vanaf mijn jonge jaren ben ik besmet met het paardenvirus. Het heeft invloed op veel keuzes die je maakt in je verder leven. Mijn vrije tijd en mijn zakgeld werden besteed aan paardrijles.
Uiteindelijk resulteerde dit in de aanschaf van een eigen paard. Na het volgen van de commandantencursus, ging ik verder met de instructeurs opleiding in Ermelo. Na 14 jaar lesgeven en jureren kreeg ik echter steeds meer de indruk dat het plezier in het rijden nu niet bepaald afstraalde van de meeste ruiters. Van een hobby, waar je zoveel tijd en energie instopt, mag je toch op zijn minst verwachten dat je daar plezier aan beleeft. Niet alleen de ruiter, maar ook het paard. Dat aspect mis ik nog vaak als ik rond kijk op een wedstrijd. Intussen verdiepte ik mij steeds meer in de fysieke en mentale mogelijkheden en onmogelijkheden. Uit ervaring heb ik geleerd dat je met een paard dat niet mee werkt c.q. niet mee kan werken niet veel kunt opbouwen. Hoeveel les je ook neemt en hoeveel je ook traint, het is zinloos. Ik heb in de dressuur, de SGW en het springen naar het Z gereden, maar veel kansen gemist weet ik nu.

Toen ik jaren geleden het boek van Jack Meagher in handen kreeg begonnen de puzzelstukjes aardig op zijn plaats te vallen. Ik heb de vooropleiding (NGS sportmasseur) gevolgd, aangevuld met de opleiding blessurepreventie en de opleiding Medical Taping Concept. Na 6 jaar eigen praktijk en het begeleiden van sporters op eredivisie-niveau, ben ik inmiddels steeds meer bezig met de behandeling van paarden. Met alles wat ik van Ellen Immink van de ‘Happy- Athlete’ geleerd heb en door de ervaringen waarvan ik nog iedere dag bijleer, probeer ik ruiters te helpen die, net als ik, op zoek zijn naar het ontbrekende puzzelstukje om van hun paard een ‘Happy Athlete’ te maken. Er zijn zoveel paarden met problemen die veroorzaakt worden door slecht functionerende spieren. Alleen zoekt men het vaak in andere oorzaken of men bestrijdt alleen de symptomen. Eigenlijk is het zo logisch en toch wordt er niet aan gedacht. Iedere sporter kent het gevoel van spieren die niet meewerken. Waarom wordt dit probleem bij het paard dan niet erkend?! Als de ruiter open staat voor advies, kan ook zijn paard een gelukkig sportpaard worden. Het minste dat je voor je paard kunt doen is het de mogelijkheden geven om zich vrij te kunnen bewegen.

You better think ,what you are trying to do to me
Yeah think, let yourself be free
Freedom, freedom, freedom!

Sport Massage Delden
Even voostellen
Wie was Jack Meagher

Spieren en zenuwprikkels
Spierfunctie en spierproblemen
De behandeling

Tarieven
CursusaanbodContact
Reacties van klanten
Links