Vorige week maandag is Els bij mijn paard geweest voor een eerste behandeling. Ik heb mijn paard momenteel 8 jaar (waarvan ze zo'n 4 jaar de diagnose hoefkatrolontsteking heeft) en mijn paard is altijd al snel stijf geweest. Vorig jaar ben ik tijdens een zoektocht naar een goed werkende oplossing voor de hoefkatrolontsteking (medicatie ed. bleek zinloos) met mensen in contact gekomen die mij hebben laten inzien dat paardrijden meer is dan alleen maar op een paard zitten. Een paard is een levend wezen, die ook last kan hebben van spierpijn, scheefheid ed. Stukje bij beetje ben ik begonnen met verder kijken dan dat ik alle jaren heb gedaan en dat alle anderen rondom mij deden. Zo heb ik de manier van trainen met mijn paard aangepast even als het voer ed. Met als resultaat dat mijn paard telkens verder opknapt en momenteel nog nauwelijks last heeft van de hoefkatrolontsteking (door dierenarts bevestigd). Ondanks alles bleef ik het idee hebben dat mijn paard haar rug nog niet kon ontspannen doordat haar spieren niet los genoeg waren. Van mijn instructrice kreeg ik de tip om mijn paard te laten behandelen middels de Jack Maegher methode, waarna ik mij verdiep heb hier in. Zo kwam ik bij Els terecht, nadat ik haar gemaild had kon ze al binnen een week bij mij en mijn paard langskomen.

Eenmaal bij mijn paard heeft ze mijn paard eerst grondig bekeken en foto's van mijn paard gemaakt. Daarnaast werden er filmpje gemaakt van mijn paard in stap, allemaal om later een vergelijking te hebben. Meteen viel op dat mijn paard in de hele voorhand stijf was en dat ze last leek te hebben van haar rug. In verband met dit laatste wou Els graag mijn zadel eens op mijn paard zien liggen, waaruit meteen al bleek dat mijn zadel niet meer goed lag. Hier heeft Els mij de keus gegeven of ik mijn paard op dat moment nog wou laten behandelen. Dit omdat Els zeker wist dat de klachten al zouden verminderen bij het aanpassen van het zadel en ze dan liever had dat ik mijn geld daar aan uit zou geven in plaats van aan haar. Zelf heb ik gekozen mijn paard wel te laten behandelen. Hier kwam veel pijn naar boven, mijn paard werd eerst helemaal boos tijdens de massage, maar naarmate de tijd vorderde begon ze steeds meer te ontspannen.

Na de behandeling heeft Els nog even gekeken bij het rijden en het longeren om nog het een en ander te filmen en om tips te geven. Dit alles had als resultaat dat de spieren van mijn paard nu zichtbaar losser zijn, met name bij de rugspier valt dit op, maar ook alle andere spieren voelen soepel aan!

Kortom ik ben zeer tevreden over de werkwijze van Els en ook over het uiteindelijke resultaat! Wat mij betreft gaat er zeker nog een behandeling volgen voor mijn paard.


Groeten Lotte
Ik heb Amor zien veranderen in een dier met beperkte gangen, naar een dier met veel meer ruimte in de bewegingen. Ik ben er zeer over te spreken,het paard vertoont veel meer souplesse en is daarnaast heerlijk ontspannen. Een hele goede methode die ik elk paard toewens.

Hij is nu een happy athlete!

En jouw wil ik hartelijk bedanken voor de aandacht en de wijze waarop je mijn paard behandeld hebt. Ook ons andere paard willen we graag door jou laten behandelen.

Ik zag dat jij ook een filmpje hebt gemaakt de laatste keer zou ik daar een copie van mogen hebben?? Ikzelf kan dan ook eens zien hoe mooi hij nu gaat.

Hierbij een aantal foto’s.

Vriendelijke groeten Isabella van RenswoudeVoordat Els mijn paard kwam behandelen was ze heel strak en stug in haar lijf. In de dressuur vond ze het erg moeilijk om na te geven en door haar hals te komen, en in het springen wou ze alleen maar groot en onbenullig springen. Nadat Els haar had behandeld was ze al een heel stuk stuk fijner in het rijden.Eerlijk is eerlijk, we stonden er wel een beetje sceptisch tegenover.
Dat ons paard niet helemaal lekker ging zagen we al een tijd. We hadden ook al een aantal dingen geprobeerd, maar er haperde iets in de beweging.
Tijdens de 1e behandeling reageerde ons paard heftig. Er zaten duidelijke een paar pijnlijke plekken in het lijf. De 2e behandeling was gelukkig al iets minder pijnlijk en na 4 behandelingen was de hapering weg!
Zelf hadden we domweg niet gedacht aan het feit dat ons paard wel eens een probleem met de spieren kon hebben.
Via de site van de Happy-athlete vonden we iemand in onze buurt en we hebben er geen spijt van!
We laten voortaan ons paard uit voorzorg maar even nakijken zodat deze niet weer zo lang met een zeer lijf hoeft te lopen.
Het paard is er gewoon vriendelijker van geworden.
Bedankt!

K. D.voor en na
Het paard voor (links) en enige tijd na de behandeling.

Toen Els voor het eerst bij mijn paard kwam, was hij erg strak in z'n lijf. Nadat ze een paar keer was geweest was hij een stuk losser en dit was ook te merken in het rijden. Hij werd veel makkelijker en ontspande meer. Waar die zich eerder nog wel eens vast wilde zetten, kon ik hem er nu steeds simpeler doorheen rijden. Ook werd die steeds voller in de bespiering. Na de behandeling neemt Els ook altijd de tijd om nog even te kijken/advies te geven.

Groetjes RianneSportmassage Delden
Even voostellen
Wie was Jack Meagher

Spieren en zenuwprikkels
Spierfunctie en spierproblemen
De behandeling

Tarieven
CursusaanbodContact
Reacties van klanten
Links