Uit ‘Beating Muscle Injuries for horses’ by Jack Meagher

Jack Meagher is de grondlegger van de zeer effectieve sportmassage-methode voor paarden. De enorme hoeveelheid ervaringen, opgedaan door het masseren van duizenden mensen en paarden, hebben er uiteindelijk toe geleid dat hij een vaste methode heeft ontwikkeld om een spierprobleem zo effectief mogelijk op te lossen. Jack was vele jaren vaste begeleider van het US Equestrianteam en begeleidde vele topsporters.

In 1999 leidde al zijn onderzoek en zijn effectieve behandelmethode ertoe dat het ‘Jack Meagher Institute’ een belangrijke waardering kreeg van de Massage Therapy Association (AMTA). Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat door zijn massage methode er daadwerkelijk meer bewegingsvrijheid ontstaat in de spieren.
De methode is erop gericht om de blokkades c.q verklevingen tussen spiervezels onderling, op te heffen en zo de spier in zijn geheel weer te kunnen laten functioneren (zie De behandeling). Door het toepassen van verschillende handgrepen, welke variëren van echt diepe druk, tot het geven van oppervlakkige compressie, wordt de bloedcirculatie sterk verbeterd, de beweging van de spiervezels wordt hersteld en de spier kan weer functioneren zoals dat hoort.

Jack Meagher is in 1995 op 81 jarige leeftijd overleden. Gelukkig heeft hij al zijn kennis overgedragen en worden er tegenwoordig therapeuten opgeleid in het toepassen van zijn methode.

Voor uitgebreide informatie verwijs ik u door naar de site
www.happy-athlete.nl

Sportmassage Delden
Even voostellen
Wie was Jack Meagher

Spieren en zenuwprikkels
Spierfunctie en spierproblemen
De behandeling

Tarieven
CursusaanbodContact
Reacties van klanten
Links